Marius Beets / Martien Oster

 

 

Martien Oster en Marius Beets zijn specialisten in het improviseren op werk uit het “American Songbook”, het reperoire waarmee de jazz groot is geworden en dat een grote maatschappelijke relevantie had in de eerste helft van de 20e eeuw. Zij spelen repertoire van o.a. de Big Five:
Gershwin, Kern, Berlin, Rodgers, Porter.

 

In de (speciaal voor deze gelegenheid) unieke duo-bezetting laten zij de traditionele rolverdeling van akkoordspeler versus “walking bass”  speler los om elkaar op gelijkwaardig niveau melodisch, harmonisch en ritmisch elkaar te beinvloeden en uit te dagen. Deze musici zijn pas tevreden als de luisteraars worden meegenomen in het muzikale avontuur dat ter plekke ontstaat  en op het puntje van hun stoel  zittend onderdeel worden van de unieke huiskamersfeer die “Jazz on the sofa” biedt.

 

Marius Beets – contra bass

 

Marius Beets

Kenmerkend voor Marius’ spel is zijn robuste klank, immense swing, gecombineerd met een heel natuurlijke muzikaliteit en een paar “grote oren”. Dit uitzonderlijke niveau heeft geleid tot optredens met Nederlandse jazz-iconen als Rita Reys, Piet Noordijk, Trijntje Oosterhuis en Rein de Graaff, maar ook met Amerikaanse saxofonisten als Johnny Griffin, James Moody, Bud Shank, Gary Bartz en Ronnie Cuber. Marius heeft inmiddels een indrukwekkende discographie (meer dan 100 titels) opgebouwd met o.a. Herb Geller, Jeff Hamilton, Deborah Brown, Rita Reys, Trijntje Oosterhuis, Peter Beets, Houston Person, Ronnie Cuber en Dave Liebman.
Niet alleen als bassist maar ook als componist en arrangeur voor o.a. Amsterdam Sinfonietta, The Stolz Quartet, Residentie Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw heeft Marius zijn muzikale stempel gezet.
Als docent contrabas-jazz is Marius sinds 1999 verbonden aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. www.codarts.nl. Daarnaast heeft Marius een eigen studio gespecialiseerd in het opnemen van acoustische jazz. Samen met zijn broer Alexander Beets runt hij het jazzlabel Maxanter Records.

 

 

 

Martien Oster – guitar

 

Martien Oster

 

After his studies in the US. and in the course of 35 years, Martien performed and recorded with a variety of outstanding Jazzplayers: Monty Alexander, Diana Krall (her first Record!) and Dr.Lonnie Smith (‘You’re Bad..’) to name a few. Recently he finished a tour with Fusion-pioneer and fellow guitarist Larry Coryell who describes Martien’s playing as ‘intelligent and soulful’. 2017 saw European tour with Hammond-great Mike LeDonne in spring and another (75th.Anniversary) tour with Larry Coryell in the fall.

Martien’s style is clearly rooted in the (Jazz)tradition but at the same time he is always looking for adventure!

Selected discography:
2018 ‘Handshake’, with legendary Harold Mabern
2014 ‘Playground’, The Unaccounted 4
2012 ‘Lovers and Friends’, Gerrie van der Klei
2009 ‘Joyful Sadness’, The Music of Vince Benedetti
2003 ‘Heartdrops’, Diana Krall
2001 ‘meeting’, Dr.Lonnie Smith/Martien Oster