Gijs Idema


Tuesday march 2

streamed from Van Tellingen Interieurs


Gijs Idema (1996) is a guitarist and composer based in Amsterdam.


For this occasion Gijs will bring a solo programme for the very first time. He will explore the balance between improvisation and original compositions. The focus will be on the lyrical aspect of guitar, combined with the tension of complete, almost meditative, silences with bursts of rich harmonies and daring rhythms. The results of these explorations were featured on Gijs’ recent solo album ”Marking Time”, released on Dox Records.Bio Gijs Idema

Gijs Idema (1996) begon op elfjarige leeftijd met het bespelen van de gitaar. Hij koos in eerste instantie voor de muziek van Jimi Hendrix en Led Zeppelin, maar kwam uiteindelijk toch via de klassieke muziek uit bij de jazz. Na het horen van jazzgitaristen als Wes Montgomery, Joe Pass en Jim Hall was Gijs ervan overtuigd dat hij ook jazzgitarist wilde worden.

Op zijn twintigste behaalde Gijs zijn bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met een tien. Waarna hij naar New York verhuisde om zijn master te behalen aan de Manhattan School of Music met Jim McNeely en Christopher Rosenberg. 

In het verleden won Gijs het Prinses Christina Jazz Concours (2014), Leidse Jazz Award (2016), Expression of Art Award (2017) en de Keep an Eye Records (2019). Nu recent won hij in oktober de Conservatorium Award van 2020! Ook bracht hij met zijn trio het album ‘Squares’ uit in 2016 en zal er in 2020 een nieuw album komen met het Anna Serierse/ Gijs Idema Quartet.