Duo Choiva

Laat je meevoeren in een muzikaal verhaal waarbij rust, verstilling, verassende klanken en meerstemmigheid centraal staat. Choiva is een multi-instrumentaal duo van Wieke Garcia (harpiste/zangeres/componiste) en Marieke Snijders (pianiste/zangeres/componiste). Ze spelen eigen werk van hun eerste EP “Guru’s Girlfriend en nieuw werk van de EP “Big Blue Rising” die in het voorjaar uitkomt. 


In zowel de muziek als in de teksten staat de verbinding tussen binnenwereld en buitenwereld centraal. Veel van de stukken zijn dan ook ontstaan tijdens improvisatie sessies waarin op intuïtieve wijze met elkaars ideeën gespeeld werden. Zelf wetend hoe helend muziek kan zijn is het hun missie de luisteraar een muzikale en energetische boost te  geven en mee te nemen in een uniek, warm en verrassend geluid.  

Wieke Garcia

Zangeres, harpiste, percussionist en singer/songwriter Wieke Garcia speelt al jaren in de theaters. Haar allereerste optreden in een theater was in Carré met Herman van Veen tijdens het eerste jaar op Rotterdams conservatorium en sindsdien is Wieke met regelmaat deel van diens ensembles. Daarna heeft ze tal van artiesten begeleid als Veldhuis en Kemper, Izaline Calister , Herman van Finkers e.v.a. Tussendoor met verschillende solovoorstellingen door de Nederlandse theaters.

Wieke is een gezegende vocaliste die haar virtuositeit altijd in dienst stelt van de muziek. In de loop der jaren leerde ze zichzelf harp en percussie. En niet alleen qua ritme en klank legt ze zich geen beperkingen op. Met groot gemak weet ze de luisteraar te verleiden in haar muzikale avontuur.


Marieke Snijders. Zangeres, pianist, componist, docent, tekstschrijver en ontwerper van onderwijsprogramma’s. Als zij elke dag iets mag creëren is zij een gelukkig mens!

www.mariekesnijders.com

________________________________________________________________________