Duo Choiva

CHOIVA is een multi-instrumentaal duo bestaande uit zangeres en harpiste Wieke Garcia, zangeres en pianiste Marieke Snijders. Ze schrijven samen, improviseren samen en componeren eigen stukken. In 2019 hebben zij hun eerste EP uitgebracht op Spotify, “Guru’s  Girlfriend”.


In zowel de muziek als in de teksten staat de verbinding tussen binnenwereld en buitenwereld centraal. Veel van de stukken zijn dan ook ontstaan tijdens improvisatie sessies waarin op intuïtieve wijze met elkaars ideeën gespeeld werden. Zelf wetend hoe helend muziek kan zijn is het hun missie de luisteraar een muzikale en energetische boost te  geven en mee te nemen in een uniek, warm en verrassend geluid.  

Wieke Garcia

Zangeres, harpiste, percussionist en singer/songwriter Wieke Garcia speelt al jaren in de theaters. Haar allereerste optreden in een theater was in Carré met Herman van Veen tijdens het eerste jaar op Rotterdams conservatorium en sindsdien is Wieke met regelmaat deel van diens ensembles. Daarna heeft ze tal van artiesten begeleid als Veldhuis en Kemper, Izaline Calister , Herman van Finkers e.v.a. Tussendoor met verschillende solovoorstellingen door de Nederlandse theaters.

Wieke is een gezegende vocaliste die haar virtuositeit altijd in dienst stelt van de muziek. In de loop der jaren leerde ze zichzelf harp en percussie. En niet alleen qua ritme en klank legt ze zich geen beperkingen op. Met groot gemak weet ze de luisteraar te verleiden in haar muzikale avontuur.