Estrella Acosta & Paulinho Paes

Bolero & Bossa 


Vrolijke en warme klanken uit het Cuba en Brazilië van de jaren, ’50, ’60 en ’70, de tijd dat bolero en bossa wereldwijd populair werden, extra gekruid met een snufje Samba en Son.


Estrella Acosta – stem, Paulinho Paes – gitaar


Estrella and Paulinho speelden voor het eerst samen in 2011 op het Brasil Festival in de Roode Bioscoop, en hielden door de jaren muzikaal contact. Paulinho Paes uit São Paulo was gastmusicus bij het XLJazz Orchestra van Martin Fondse toen hij in Amsterdam Estrella Acosta ontmoette. Estrella groeide op in Havana en op het Cubaanse platteland, en voelt zich als zangeres even goed thuis in de Braziliaanse als in de Cubaanse muziek. Nu Paulinho weer in het land is grijpen ze de kans om als duo nieuw muzikaal terrein te verkennen.