Estrella Acosta & Paulinho Paes

Bolero & Bossa 


Een muzikale ontmoeting tussen Brazilië en Cuba: avontuurlijke mix van bolero, bossa, samba en son, spontaan gebracht door dit creatieve duo.


Estrella Acosta – zang
Paulinho Paes – gitaar


15.00, 16.00, 17.00 uur kleine zaal Slot ZeistEstrella Acosta, geboren en opgegroeid in Havana, voelt zich even goed thuis in de Cubaanse muziek als in de Braziliaanse- en in de jazz. Door haar veelzijdigheid benadert ze deze muziek op een heel persoonlijke manier. Met haar warme, aardse stem brengt ze haar publiek dicht bij de mooie, spannende en vrolijke kanten van de muziek van Latijns Amerika.

Haar vele reizen maken haar tot een echte wereldburger. Na voltooiing van haar studie culturele antropologie aan de Universiteit van Texas in Austin volgde ze daar een studie stemtechniek en richtte haar eerste band op. Haar muzikale dromen brachten haar vervolgens naar Mexico City, Rio de Janeiro en New York, tot ze uiteindelijk haar bestemming vond in Amsterdam, met zijn veelzijdig muziekleven.

Estrella speelde op vele internationale festivals, waaronder North Sea Jazz, het Curaçao Jazz Festival, Chicago World Music, Sunfest in Canada and Jazz Plaza in Havana. Ze zong in befaamde clubs als het Bimhuis en Ronnie Scott’s (Londen) en toerde met haar band langs de meeste belangrijke zalen van Nederland. 

Ze bracht vijf cd’s en een single uit op haar label eStar, waarvan ‘Estrella’s Guajira’ genomineerd werd voor een Edison. Ook zong ze op de kinder-cd ‘Los Animales’ die in 2015 een Latin Grammy won. Op televisie was ze te zien bij VPRO, NPR en CNN en Español.

Estrella trad als gast op met veel groten uit de Latijns-Amerikaanse muziekwereld en de jazz, waaronder Toninho Horta, Craig Handy en Jovino Santos Neto. In Nederland werkte ze in een Cuba-project met Carel Kraayenhof en het Metropole Orkest. In eerdere edities van haar band speelden o.a. Michael Moore, Lucas van Merwijk, Jasper Blom en Leonardo Amuedo. Sinds 2004 leidt ze haar kwintet ‘Esquina 25’ dat bestaat uit internationale topmusici.


Website EstrellaPaulinho Paes, gitarist, arrangeur en componist uit São Paulo, is een avontuurlijke muzikant die alle stijlen van Brazilië mixt met jazz en electronica.

In Brazilie speelde hij met veel bekende groepen, na zijn opleiding aan de Carlos Gomes muziekacademie. Hij kwam Estrella tegen op het Viva Brasil-festival in Amsterdam. Al een aantal jaren is hij gastmusicus bij het XLJazz Orchestra van Martin Fondse en leidt hij in de zomer muziekcursussen bij Buitenkunst. Tegenwoordig woont hij in Rotterdam, waar hij speelt en les geeft.


Website Paulinho