José Bosschers & Bert van den Brink

VerTaalde Liefde (Vertaal de liefde) jazz klassiekers, op poëtische wijze vertaald naar het Nederlands
met inleidingen door de Zeister verteller Esther Kornalijnslijper

Pianist Bert van den Brink en zangeres José Bosschers nemen u mee op een muzikale reis door het land van de liefde. Zo werden deze klassiekers niet eerder vertolkt, in een poëtische vertaling die het gevoel van het lied overdraagt. Deze pareltjes uit de muziekgeschiedenis gaan over alle facetten van liefde: obsessieve verliefdheid, de liefde van een ouder voor een kind, beschonken of betaalde liefde, diep liefdesverdriet, de liefde voor dwazen en kluizenaars, of houden van iemand die misschien niet echt bestaat…

Dit is een avond waar tekst en muziek allebei de hoofdrol krijgen, over de eeuwige dans van de liefde, in een vrije vertaling van Suzanne Klinkhamer. Het repertoire wordt aangevuld met Latin Jazz en chanson; ook liefdes van José waarmee de muzikale reis voortgezet wordt naar het passievolle Brazilië en ultiem liefdesland Frankrijk.


Samenwerking 

De liefde voor klassiekers bracht Jose Bosschers en Suzanne Klinkhamer bij elkaar. Wat begon met de vertaling van Dance me to the end of love mondde uit in een verzameling vertalingen van enkele van de mooiste liedjes uit de jazzmuziek. Mark Lotz vroeg José te dromen over een ideale musicus om het project tot leven te brengen en daarmee kwam Bert van den Brink voor haar logischerwijs in beeld. Een droom die uitkomt.


Jose Bosschers


in 2000 studeerde José af aan het Conservatorium van Hilversum en Amsterdam in de richting Solozang Lichte Muziek en Jazz. Ze volgde lessen o.a. bij Lydia van Dam, Greetje Kauffeld, Simone Kleinsma, Tuck & Patti, Edwin Rutten en Ronald Douglas. Na deze opleiding volgde ze een kopstudie in Rio de Janeiro en volgde ze lessen bij o.a. Carol Saboya, Ivan Lins en Dori Caymmi.

José is werkzaam als professioneel musicus: ze is o.a. een gedreven, bevlogen en ervaren zangdocent die breed inzetbaar is door vele ervaring, bijscholingen in muziek maar ook logopedie en coaching. Ze geeft les en stemcoaching op o.a. theaterscholen, bij landelijke talentshows, muziekopleidingen en geeft masterclasses. Sinds 2018 is José gestart met haar eigen zangschool met een eigen methode en visie op goed stemgebruik. Hierin werkt ze samen met een logopediste, fysiotherapeute, en een mental coach.

Daarnaast zingt José in verschillende formaties en bands. O.a. trad ze op met Georgie Fame, Ernst Daniel Smid, Tineke Schouten, Tania Kross, Han Reiziger, Spinvis, in binnen-/ en buitenland. Ze maakte haar eigen show ‘Jewelcase; een ode aan muziek’.

Ze was leadzangeres van soul/fusionformatie Jozy. Haar liefde voor latin jazz uitte zich in Nederland in ‘Cobra’; een latin jazzformatie met o.a. Pheadra Kwant en Jurgen Burdorf.

Verder doet José projectwerk bij orkesten waaronder Sambagroepen en Big Bands. José houdt van intens, intiem, oprecht en met lef muziek maken.


Bert van Ben Brink


Bert van den Brink was five years old he got his first piano lesson and that was the start of an impressive carreer that led to collaboration with some of the leading jazz artists there. To name a few:

.

He performed and is performing with musicians like Gino Vannelli, Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Benny Golson, Lee Konitz, Philip Catherine, Louis van Dijk, etc.

In 2007 Bert van den Brink got the VPRO/BOY EDGAR-AWARD. As arranger/producer his works are played by the Metropole orchestra, the Dutch Wood winds Ensemble, Denise Jannah and others. One of the highlights is his arrangement of the opera Porgy & Bess performed by the Houdini’s and new Sinfonietta Amsterdam.