Atempo Trio


Een piano trio in jazz/world muziek dat furore maakt in Israel.
3 sets 15:00, 16:00, 17:00 uur Hall Bibliotheek


Itay Abramovitz • piano
Alon Stern • bass
Yoav Lachovitzky • drums


A-Tempo Trio werd opgericht als een speciale gelegenheid tijdens de Covid periode door 3 drukke muzikanten die een kans zagen om hun tijd te investeren in de creatie van muziek. Sindsdien besteden Alon, Itay en Yoav hun tijd in de studio om de grenzen van de genres te verleggen en iets nieuws & unieks te creëren. Hiermee creëren zij in heel korte tijd en ware hype in Israel.


De muziek van Atempo combineert de invloeden die elk van de deelnemers inbrengt: van Mediterrane, Balkan & Arabische via Afrikaanse en Afro-Caribische elementen.

Youtube channel Atempo Trio https://www.youtube.com/channel/UCe2giZNaXs2XUM2t5j0ClDA
Yoav, die zijn laatste album opnam in Amsterdam met origineel materiaal is een briljante drummer die ook een getalenteerd componist is.
Itay stelt zich hier voor als jazzpianist. Als latin muzikant heeft hij over de hele wereld opgetreden, ook als begeleider van de beste Israëlische artiesten zoals Yasmine Levy, Pablo Rosenberg, David Broza & meer.
Alon, die zijn laatste album opnam met het Alon Stern’s Octet waarmee hij ongeveer 7 jaar door het hele land optrad, brengt de lijm en de groove in het spel dat zo kenmerkend is voor dit trio.


Atempo Trio nam hun debuutalbum op in Sep 2021 en werkt nu aan het 2e album. Gedurende al die tijd is het trio niet gestopt met optreden in heel Israël en Berlijn, in vele soorten zalen & evenementen, van clubs tot grote zalen. Het trio maakte samenwerkingen met verschillende artiesten – zangers & instrumentalisten als een fascinerende muzikale reis.