Madgalena Zawartko & Grzegorz Piasecki


Duo uit de Underground van Wroclaw, Polen  
15:00, 16:00 uur • Lokaal 7
17:00 uur • Lokaal 7, met als speciale gast fluitist Mark Lotz


Dit is muziek voor reizigers die op zoek zijn naar nieuwe geluiden, niet voor de hand liggende en mooie melodieën en emoties op hun weg.” – Piotr Wojdat, Jazz Forum (08/2021)Kunstenaars worden beïnvloed door lange reizen, mooie uitzichten, oosterse smaken, geuren, inspirerende mensen, hun verhalen en andere cultuur. Het is dankzij hen dat het werk van de makers nieuwe kleuren krijgt, een botsing wordt van eerdere ervaringen met iets totaal fris en ongewoons. Het duo Zawartko / Piasecki verrast met hun unieke muzikale prestaties, en daarom besloten zij een soort muzikale ansichtkaart van hun reis te maken, die zij – Wagabunda – noemden.

Youtube channel Zawartko/Piasecki https://www.youtube.com/watch?v=YRDqnDb6TS0


“De kunstenaars communiceren met het weefsel van etnische draden, herinneringen aan reizen en levenservaringen met behulp van jazz uitdrukkingsmiddelen. Magdalena Zawartko stijgt naar grote hoogten van vocale vaardigheden, en deze twee instrumentalisten voelen zich als een vis in het water in deze multiculturele smeltkroes. “ – Piotr Wojdat, Jazz Forum (08/2021)MAGDALENA ZAWARTKO
“Magdalena Zawartko is een van de interessantste en mooiste stemmen van de jonge Poolse jazzgeneratie. Ze is afgestudeerd aan de muziekacademie van Wrocław en neemt deel aan vele interessante muzikale activiteiten. Onlangs trad ze op in Piotr Wojtasik’s project “Voices”, met een vocale solopartij vol passie en drama. Ze creëert een prachtige artistieke tandem met de contrabassist Grzegorz Piasecki.” – Piotr Wojdat, Jazz Forum (7-8/2021)

Magdalena is een zangeres, improvisator die verliefd is op etnische muziek. Ze experimenteert vaak met het geluid ervan en houdt er niet van haar stem te classificeren. Ze maakt gebruik van meerdere technieken, van etnische tot operazang. Haar project “Leć głosie” vertegenwoordigde Wrocław als culturele hoofdstad van Europa en werd bekroond met de prijs “Warto 2016”. Magdalena Zawartko werkte samen en nam op met jazzmuzikanten als Billy Harper, Billy Hart, Leszek Możdżer, Dariusz Oleszkiewicz, Piotr Wojtasik, Dominik Wania, Michał Tokaj, Michał Barański.GRZEGORZ PIASECKI – is een contrabassist en basgitarist die geassocieerd wordt met het artistieke milieu van Wrocław. Hij is beurshouder van de Minister van Cultuur en Nationaal Erfgoed van de Republiek Polen op het gebied van muziek voor uitstekende prestaties in 2013.


Grzegorz is winnaar van vele prijzen en onderscheidingen op prestigieuze Poolse en internationale jazzfestivals. Winnaar van Fryderyk 2017 (de meest prestigieuze muziekprijs in Polen) en voor het Debut van het album Tomasz Wendt Trio & Atom String Quartet “Behind The Strings”. Hij werkt samen met uitstekende muzikanten in Polen en in het buitenland, waaronder: Rogier Teldermann, Piotr Wojtasik, Leszek Możdżer, Marc Bernstein, Mack Goldsbury, Tuur Moens, Artur Tuźnik, Piotr Damasiewicz, Marek Kądziela. Hij is medebedenker van het Zawartko / Piasecki project “Leć głosie”, dat verschillende prijzen en nominaties ontving (waaronder de Gazeta Wyborcza WARTO award) en Wrocław vertegenwoordigde – de Europese Culturele Hoofdstad 2016.