Mark Lotz 3 • High-Fly feat. John Engels


Jazz muziek in het moment. Een ontmoeting in jazz van fluitist Mark Lotz met de legendarische drummer en kersverse ‘Best Jazz Drummer Of Benelux‘ (Slagwerkrant Pool) John Engels (geb. 1935!) en bassist Tobias Nijboer.


2 sets. 15:00 & 16:00 uur • Open leercentrum

Lotz Of Music Series, Mark Lotz Trio with Zack Lober & John Engels


Mark Lotz • fluiten
Tobias Nijboer • bass
John Engels • drums


Muziek in het moment in de ware spirit van jazz dat zijn primeur tijdens de Lotz Of Music series in het Beaufoorthuis Austerlitz zag. Het Programma High-Fly verwijst naar nar de hoge mate van interactie van dit trio.


De eersde trio CD van Mark Lotz won tweemaal in de BEST OF 2019 bij het New York Jazz City Records Magazine en werd tweemaal vermeld als ‘New Recommended Release’ bij New York Jazz Record Magazine.


All About Jazz (USA)
“Mark Alban Lotz is bringing sexy back into jazz.”

UKVibe (Great Britain)
“This is the spirit of jazz in its truest form.”
50 jaar geleden is door Nederlandse musici de ‘BIM, Beroepsvereniging Improviserende Musici’ opgericht. Dit concert wordt verzorgd door leden van deze vereniging en mogelijk gemaakt door de BIM SENA PERFORMERS STAGE


Mark Lotz
Mark Alban Lotz is een Zeister fluitist, improvisator en componist. Opgegroeid in Thailand en Oeganda brengt zijn honger naar muzikale avonturen hem over de hele wereld. Hij werkte daarbij met vele onbekende en vele beroemde maar even begaafde unieke stemmen in de muziek. Met name zijn solo recitals als ook zijn publicaties West Afrikaanse Fula en Turkse improvisatie muziek baarden veel Internationaal opzien. Mark is docent voor fluit aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. www.lotzofmusic.com


John Engels (Groningen, 13 mei 1935)
John kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs (1989) en kreeg zes Edisons voor zijn platen met verschillende formaties. Engels speelde met talloze muzikanten, onder meer met Stan Getz, Art Farmer, Ben Webster, Chet Baker, Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Phil Woods, Wynton Marsalis. Hij speelde op zo’n meer dan 250 platen mee. Als één van de hoogtepunten in zijn carrière, evenwel, noemt Engels zelf de tournee die hij met trompettist/ zanger Chet Baker door Japan maakte. Hier verschenen twee platen van, evenals een dvd ‘Live in Tokyo’. Van 1987 tot 1993 en van 2000 tot 2002 kreeg hij elk jaar de Benelux Award van de Slagwerkkrant Poll voor de beste jazzdrummer. Tot op heden genoemd in de top-tien, met in 2021 én 2022 gekozen tot ‘Best Jazzdrummer Benelux’. In eerder het jaar 2020 ontving John Engels de Frans Banninck Cockpenning van de Gemeente Amsterdam. https://www.johnengelsdrums.nl


Tobias Nijboer
Na zijn Bachelor studies in Groningen (PPC) en Barcelona (ESMUC) woonde Tobias twee jaar in New York waar hij zijn Masters behaalde aan SUNY Purchase in 2010. Sindsdien is hij gevestigd in Amsterdam en speelt in verschillende groepen waaronder FUSE, Daan Kleijn Trio, Henk Kraaijeveld, Vincent Veneman 10, Bas van Lier Trio en de Dutch Concert Big Band. Met Fuse is hij regelmatig te zijn bij het tv programma Podium Witteman, waar zij de huisband zijn. Voor hun album Studio 2 won Fuse de Edison Klassiek Publieksprijs 2019. Verder deelde hij het podium o.a. Cyrille Aimée, Peter Bernstein, John Engels, Ruud Jacobs, Benjamin Herman em Jasper Blom. Sinds 2017 is Tobias hoofdvakdocent contrabas aan het HKU Utrechts Conservatorium. https://tobiasnijboer.com