Chaerin Im


Piano solo (met electronica)

@ Woonkamer 1, om 15:00, 16:00 en 17:00 uur


New Generation Concert

Chaerin is een van de verrassende nieuwe artiesten die een helder licht schijnen op de toekomst van jazz.


In haar woorden: “Ik wil het publiek dramatische, emotionele, warme klanken laten ervaren door mijn gevoelige toucher op de piano en de unieke verhalen achter mijn muziek. Ik doe elke dag waardevolle ervaringen op die ik via mijn muziek reflecteer om zo een beter mens en een goede beïnvloeder in de wereld te worden.”Chaerin Im (1999)
Chaerin Im is een Zuid-Koreaanse pianiste en improvisator die woont en werkt in Amsterdam en Seoul. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en schrijft en neemt nieuwe muziek op met haar Chaerin & Horim Quartet. Ze heeft opgenomen en opgetreden met Jasper Høiby, Anton Eger, Reinier Baas, Ernst Reijseger en Sun-Mi Hong om er een paar te noemen. Ze is te vinden op verschillende jazzfestivals en podia met diverse live hedendaagse muziek door heel Europa. Ze bracht een experimenteel improvisatiealbum “The Back Of Beyond” uit in 2022 als co-leider met producer Song youngnam onder een Zuid-Koreaanse platenwinkel/label, Sounds Good Store.

Chaerins fascinatie voor muziek begon op natuurlijke wijze vanaf haar vroegste herinneringen, beïnvloed door haar vader die een groot fan is van rock/metal muziek. In 2012 werd Chaerin toegelaten tot de Sunhwa Art Middle School en begon ze serieus klassieke piano te leren. Terwijl ze talloze uren doorbracht met het leren van verschillende muziekstijlen, ontdekte ze haar liefde voor jazz en rockmuziek en begon ze het verlangen te voelen om haar eigen muziek te maken. Het jaar na haar middelbare school werd ze aangenomen en begon ze te studeren aan het Seoul Institute of Arts om zich te richten op hedendaagse jazzmuziek. Ze vervolgde haar studie jazzpiano en behaalde haar bachelordiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en momenteel is ze ook bezig met haar masteropleiding in Amsterdam. Ze neemt deel aan veel verschillende projecten, niet alleen als pianist maar ook als arrangeur en componist. Ze heeft opgetreden op belangrijke festivals en podia in heel Europa zoals North Sea Jazz Festival, Jazz Ahead, BIMHUIS, Unterfahrt, Cologne Jazz Week, Moods, Oslo Jazz Festival en nog veel meer.


.