Deborah J. Carter Trio


Diggin’ the Duke

Een concert dat een persoonlijk licht werpt op bekend en onbekend repertoire van de grote jazz componist Duke Ellington.


Concert ism het Jazzcafé Zeist/Slot Zeist.
3 sets. 15:00, 16:00 & 17:00 uur • Orangerie Slot Zeist


Diggin’ The Duke is een avontuurlijk project van vocale tovenares Deborah J. Carter. In dit programma werpt Deborah een persoonlijk licht op bekend en onbekend repertoire van de grote jazz componist Duke Ellington. Deborah, bassist Mark Zandveld en gitarist Jeen Rabs zetten vanuit een hedendaags perspectief een selectie van Ellingtons werken naar hun hand. Deborah componeerde tevens originele teksten voor een aantal van zijn instrumentale nummers. Ze gebruiken daarbij een variatie aan swing-, latin- en fusionritmes met avontuurlijke harmonieën.


Deborah J. Carter • zang
Mark Zandveld • bass
Jeen Rabs • gitaar


Deborah J. Carter
Deborah komt uit de USA en is een internationaal actieve jazzvocaliste met diverse CD’s op haar naam. Ze toerde met haar eigen groep in veel landen zoals Japan, China, Spanje, Duitsland, Brazil, Colombia, Azerbeidzjan en vele anderen. In Nederland was en is ze de afgelopen jaren regelmatig te horen in de theaters en clubs met New York Round Midnight, Zandscape en Ben van den Dungen.


Jeen Raabs
De Nederlandse gitarist Jeen Rabs heeft opgetreden met een breed scala aan artiesten, waaronder The Holland Big Band, Dutch Swing College Band, Zandscape, Scott Hamilton, Deborah Carter, Shirma Rouse, Wayne Bergeron, Benny Bailey, Toots Thielemans en Lucien Barbarijn. Jeen componeert voor zijn eigen band en met de Ierse artiest Stano. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde ook bij David Gilmore in New York, Ricardo Silveira in Rio de Janeiro en Phillip Catherine in Brussel.


Mark Zandveld
Bassist Mark Zandveld werkt al jaren met de Amerikaanse jazz vocaliste Deborah J. Carter, met wie hij een reeks albums produceerde en wereldwijd optrad in theaters, jazz festivals en clubs, van Azerbaijan tot Taiwan. Daarnaast componeert hij eigen muziek, programmeerde jazz concerten en ontwikkelde een nieuw bas instrument: The Bace, een kruising tussen een cello en een basgitaar.