Marc van Vugt • The Lonely Coyote


Meeslepende voorstelling in solo gitaar
@ Wijnhandel de Witte Os om 15:00, 16:00 & 17:00 uur


Gitarist Marc van Vugt neemt je mee langs een eclectische mix van wijdverspreide invloeden van jazz- en Braziliaanse muziek en rock- en vrije geïmproviseerde muziek. Voor zijn inmiddels geroemde album The Lonely Coyote (2023) besloot Marc zijn muziek terug te brengen tot enkel ‘ik en mijn gitaar’. Niet slechts één gitaar: iedere compositie wordt gespeeld op een andere akoestische gitaar met telkens een eigen geluid en verhaal. Het gefluister van een zacht gedicht in je oor, de schreeuw van een innig drama, en in elk daarvan spreekt de gitaar van Marc van Vugt met zijn eigen stem. Akoestische gitaarmuziek in de traditie van Bill Connors, Ralph Towner, Pat Metheny en Egberto Gismonti. Marc werd dit jaar in de top tien akoestische gitaristen gekozen.