Eric Vloeimans & Mark Tuinstra


Ontmoeting van Eric Vloeimans “de man met de fluwelen aanzet op trompet” met gitarist Mark Tuinstra


@ Interieurwinkel van Tellingen om 15:00, 16:00 & 17:00 uurEric Vloeimans is een Nederlandse trompettist en componist. Hij staat bekend om zijn veelzijdige muzikaliteit en unieke stijl, die elementen van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek combineert. Eric heeft zowel nationaal als internationaal succes behaald en wordt beschouwd als een van de meest prominente Nederlandse musici.

Eric Vloeimans wordt geprezen om zijn lyrische en expressieve speelstijl, evenals zijn vermogen om emoties en verhalen door zijn muziek over te brengen. Zijn improvisaties zijn creatief en origineel, wat hem tot een zeer gerespecteerde trompettist maakt, niet alleen binnen de jazzscene, maar ook daarbuiten. Hij heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Boy Edgar Prijs, een prestigieuze Nederlandse onderscheiding voor jazzmuzikanten. Zijn muzikale activiteiten hebben hem ook op vele internationale podia gebracht, waar hij heeft samengewerkt met bekende artiesten uit de jazz- en wereldmuziekwereld.Mark Tuinstra 

De veelzijdige autodidact gitarist, componist en producer Mark Tuinstra studeerde aan de kunstacademie en studeerde af in journalistiek maar de muziek werd te groot en hij werd 25 jaar geleden professioneel muzikant. Zijn focus is breed, hij houdt van jazz en vrije improvisatie, maar ook van Afrikaanse en Indiase muziek en pop. Dit laat zien dat Mark graag met anderen speelt: niet beperkt tot enige muzikale grenzen of conventies. Hierdoor toerde hij door heel Europa, Brazilië, Guatemala, Turkije, Japan, Senegal, Egypte, Jordanië, Beiroet, Japan, Zuid-Afrika etc. In Nederland speelde hij op festivals als Lowlands, Musicmeeting en in tal van jazzpodia zoals het BIMhuis in Amsterdam. Zijn composities combineren vaak verschillende muzikale invloeden, wat resulteert in unieke en interessante muziekstukken. 

Hij speelt momenteel in de Nordanians (met Oene van Geel en Niti Ranja Biswas), met de Senegalese zanger Omar Ka in FaKruTu (trio met Stefan Kruger en Sean Fasciani) en met het op klassiek/elektronisch/calypso gestoelde dr.Jordan Institute.