Artiesten Jazz On The Sofa 2021

BIJZONDERE EDITIE JAZZ ON THE SOFA

Op zondagmiddag 7 november 2021 vond het jaarlijkse Jazz On The Sofa plaats in Zeist. Dit jaar beleefde het festival een bijzondere editie: vanwege corona spelden de artiesten niet in woonkamers, maar op verschillende unieke locaties in en rondom Slot Zeist. Jazz On The Sofa werd zo een wandeling in de geschiedenis van de Hernhutters door een van de mooiste buitenlocaties op de Utrechtse Heuvelrug.

Deze editie had als thema ‘Hidden Diamonds’ en richte zich op de lokale artiesten die Zeist rijk is. Een achttal artiesten ontwikkelde speciaal voor dit festival een nieuw programma: vier premières in verrassende interdisciplinaire en intergenerationele bezettingen. Iedere lokale artiest werd gekoppeld aan een ander nationale artiest voor nieuwe inspiratie. Jazz On The Sofa programmeerde ook zeven vrouwelijke artiesten. 

Het programma was:

Flyer voorkant

1. José Bosschers en Bert van den Brink (zang/piano): klassiekers rond de liefde m.m.v. verteller Esther Kornalijnslijper (première). (iswm Bibliotheek Idea)

2. Peter Peuker en Gijs Idema met Jos Machtel (tenorsaxofoon/gitaar/bas): programma rond Stan Getz (première)

3. Marius Beets, David Kwecksilber en Sebastiaan van Bavel: Blues in Europese Abstractie (première)

4. Wieke Garcia en Marieke Snijders (zang/harp en zang/piano): EP-releaseconcert van ‘Big Blue Rise’  

5. Estrella Acosta en Paulinho Paes: klanken uit Cuba en Brazilië

6. Ella Zirina & Cengiz Arslanpay met Mark Lotz (gitaar, fluiten en ney/electronica): programma rond de Baltische godin Laima

Flyer achterkant