Ed Verhoef / Paul Berner

Duo Up Close • Ed Verhoeff akustische -and elektrische gitaar (NL) / Paul Berner contra bass (USA)

Vertrekkend vanuit de jazz laat het duo zich inspireren door klassieke muziek, Americana, folk- pop- en Braziliaanse muziek. Zowel Ed als Paul staan bekend om hun lyrische en sensitieve spel. Melodieën krijgen aandacht, er is schoonheid maar ook spanning, wrijving. Ze gaan muzikaal op zoek naar de verrassing. De muziek ademt, fascineert en komt uiterst dichtbij.

De kracht van dit duo zit in de eenvoud en het lijnenspel van de gitaar met de contrabas die versmelten tot één instrument. Ed als Paul zijn beiden als instrumentalist in staat als een vocalist te klinken. Zo vinden ze elkaar en vullen elkaar aan.

Ed Verhoeff akustische -and elektrische gitaar (NL
Deze gewilde gitarist voelt zich thuis in uiteenlopende stijlen zonder daarbij zijn sterke persoonlijke kenmerken te verliezen. Zijn sensitieve, intuïtieve, expressieve en altijd melodische spel zijn te beluisteren op een veelheid aan geprezen Cd’s. Ed Verhoeff speelde o.a. met John Abercrombie, Adam Nussbaum, Hein van de Geijn, Gerard Presencer, Izaline Calister, Philip Catherine, Nueva Manteca en The Metropole Orchestra.

Paul Berner contra bass (USA)
Internationaal gelauwerd Amerikaans contrabassist Paul Berner, die in 1990 in ons land zijn domicilie koos, wordt geroemd om zijn uiterst muzikale, melodische en subtiele spel. Schitterende melodieën zijn het handelsmerk van deze bassist. Paul Berner speelde in zijn Amerikaanse verleden met grootheden zoals Lionel Hampton, Monty Alexander, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Peter Erskine, Les Paul en Joe Lovano.

website