Marius Beets / Sanna van Vliet

Marius Beets contrabass (NL) / Sanna van Vliet zang/piano (NL) 

Twee muzikale sparring partners in jazz. Sanna van Vliet en Marius Beets spelen songs uit The American Songbook en bewerkingen van populaire songs van o.a. Beatles, Franks, Stevie Wonder. Deze intieme setting zet nu eens ook de werkelijk meesterlijke virtuositeit van Marius Beets als solist op zijn instrument in de schijnwerpers. Een echte buitenkans!

Marius Beets contrabass (NL)

Kenmerkend voor Marius’ spel is zijn robuste klank,  immense swing, gecombineerd met een heel natuurlijke muzikaliteit en een paar “grote oren”. Dit uitzonderlijke niveau heeft geleid tot optredens met Nederlandse jazz-iconen als Rita Reys, Piet Noordijk, Trijntje Oosterhuis en Rein de Graaff, maar ook met Amerikaanse saxofonisten als Johnny Griffin, James Moody, Bud Shank, Gary Bartz en Ronnie Cuber. Marius heeft inmiddels een indrukwekkende discographie (meer dan 100 titels) opgebouwd met o.a. Herb Geller, Jeff Hamilton, Deborah Brown, Rita Reys, Trijntje Oosterhuis, Peter Beets, Houston Person, Ronnie Cuber en Dave Liebman.
Niet alleen als bassist maar ook als componist en arrangeur voor o.a. Amsterdam Sinfonietta, The Stolz Quartet, Residentie Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw heeft Marius zijn muzikale stempel gezet.
Als docent contrabas-jazz is Marius sinds 1999 verbonden aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. www.codarts.nl. Daarnaast heeft Marius een eigen studio gespecialiseerd in het opnemen van acoustische jazz. Samen met zijn broer Alexander Beets runt hij het jazzlabel Maxanter Records. (website)

Sanna van Vliet zang/piano (NL)

Sanna heeft opgetreden op toonaangevende jazzpodia, jazzfestivals en in theaters zoals het North Sea Jazz Festival, Meerjazz, The Hague Jazz Festival, Het Bimhuis, De Tor, Vredenburg/Tivoli en meer. Zij gaf concerten in Duitsland, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, België, Finland, Tunesië,Slovenië, de Azoren, Italië, Noorwegen, Thailand en Zuid-Korea en trad onder meer op met Ruud Jacobs, Martijn van Iterson, Frans Elsen, John Engels, Rob van Kreeveld, Beets Brothers, Ferdinand Povel, Ben van den Dungen, Harry Emmery, Eric Ineke, Doug Rainey, Jarmo Hoogendijk, Eef Albers, Wouter Hamel en Joe Cohn. Haar debuut-cd In Sight kwam in februari 2004 uit. Haar tweede cd, A Time For Love, Remembering Shirley Horn, werd door de lezers van het Jazzism Magazine uitgeroepen tot een van de tien beste cd’s van 2007. Ook haar laatste cd, Swing Shift (2016), oogst lovende kritieken. Sanna heeft haar eigen lesmethode ontwikkeld voor vocale improvisatie en is als docente verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. (website)