Reinier Baas / Mark Lotz

Een dynamisch duo met een ontembaar spelplezier. Een ontmoeting van twee modernisten en virtuozen met twee grote harten en vier grote oren. Composities en improvisaties in subtiele klankvalken tot explosieve momenten maar altijd met een subtiele swing.

 

Reinier Baas (NL) – gitaar, fx
Mark Alban Lotz (D) – piccolo, c-, alt-, bass-fluit, PVC contrabassfluit, Indiase bamboe fluit, fx

Reinier Baas is winnaar van twee Edisons, en toerde met zijn projecten in Europa, Japan, Indonesië en Oceanië. Hij is lid van Benjamin Herman’s nieuwe punkband ‘Bughouse’, speelt in het Ben van Gelder trio met drumlegende Han Bennink en werkt momenteel aan zijn eerste werk voor symfonieorkest. “Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren en bovendien een begenadigd componist die risico’s durft te nemen.” (Jazzism)
http://www.reinierbaas.com

Mark Alban Lotz beweegt zich op de raakvlaken van Jazz en hedendaagse muziek, vaak de grenzen met andere muzikale tradities overschrijdend. Als leider heeft Lotz 18 CD‘s gepubliceerd. Als solist op meer dan 50 Cd‘s. Subject van artikelen in veel internationale publicaties. Met zijn fantasie, bezieling, klank en schoonheid weet Lotz in zijn muziek en zijn spel het publiek te raken. “Ongekend fenomeen in de Nederlandse impro-scene.” (Draai Om Je Oren, Nederland) http://www.lotzofmusic.com